Verticale Bibliotheek 
1
 / 5
  info  

Verticale Bibliotheek
Interieur
2016, Den Haag
Opdrachtgever: Familie Haase
Status: opgeleverd
Uitvoering: Tekton Interieurbouw
Programma: entree, garderobe, bibliotheek, werkplekken (35 m2 netto)
Fotografie: Stijn Brakkee
Voor een penthouse van een stedenbouwkundige en kunsthistorica ontwierp de Ontwerpwerkplaats een verticale bibliotheek. De voorliefde voor het fysieke boek van de opdrachtgevers is vertaald in een ruimtebepalende, driedimensionale boekenkast. Het ontwerp integreert verschillende functies die in samenhang zijn ontworpen; entree, opgang naar de woonverdieping, bibliotheek, werkplekken en garderobe.
Het penthouse ligt in een getransformeerd kantoorpand in Den Haag, waar een extra laag aan is toegevoegd. Omdat de woningentree een verdieping lager ligt is voorgesteld om trap en boekenkast te combineren. Zo ontsluit de trap zowel de woning als de bibliotheek. Door de vide valt daglicht in de inpandige entreehal. Op de verdieping zet de boekenkast zich door langs de wand waardoor het beeld van boeken de verschillende ruimtes verbindt. De bibliotheek is prominent aanwezig en beeldbepalend, het eigenlijke centrum van de woning.

De verschillende functies krijgen een eigen accent door materiaal & kleur:
– trap: esdoorn hout & zwart gemoffeld staal;
– boekenkast: betonplex, berkenmultiplex & HPL;
– werkplekken: betonplex & HPL;
– garderobe: geëmailleerd glas.

Lees het artikel op de website van de Architect hier.
 
> Verticale Bibliotheek = Project van de Dag (etalage)
> Under Construction (etalage)
> Sneak Preview (etalage)