Schoolplein Rijswijks Lyceum 
1
 / 3
  info  

Schoolplein Rijswijks Lyceum
Exterieur, Onderwijs
1996, Rijswijk
Opdrachtgever: Atlas College
Status: opgeleverd
Programma: paviljoen, groenvoorzieningen, straatmeubiliair (2100 m2)
Fotografie: Rick Messemaker.
Het schoolplein is vaak het sluitstuk bij een verbouwing van een school. Onterecht, want het is dé plek waar leerlingen even stoom kunnen afblazen en hét podium voor sociale activiteiten: flirten, flaneren en poseren. Daarom is het schoolplein van het Rijswijks Lyceum juist als eerste aangepakt in het kader van de revitalisatie van de school.
Het plein was voorheen een kale, stenen vlakte. Waar het vooral aan ontbrak waren verblijfsplekken voor leerlingen en groen. Een groot grasveld vormt de basis waarin verschillende tableau's geplaatst zijn met ieder een ander karakter. Het grootste tableau is voorzien van een paviljoen met daaronder robuuste, betonnen tafels en banken. De overige tableau's zijn ingevuld met diverse voorzieningen: het ene is voorzien van schaaktafels, het andere van pingpongtafels.
 
> Revitalisatie Rijswijks Lyceum (project)
 
qwer