Revitalisatie Maris College  
1
 / 4
  info  

Revitalisatie Maris College
Interieur, Onderwijs, Transformatie
2009, Statenkwartier Den Haag
Opdrachtgever: Stichting VO Haaglanden
Status: opgeleverd
programma: entree, receptie, docentenkamer, kantoren, mediatheek, theorie- & practicumlokalen en aula (2350 m2 netto)
Fotografie: Stijn Brakkee.
Het Maris College heeft meerdere locaties in Den Haag. De locatie Statenkwartier is gehuisvest in een oud gebouw dat niet meer aan de eisen des tijds voldeed. Het hele gebouw is aangepakt, zowel qua klimaatbeheersing als ook de plattegrond en inrichting. Door de entree te verleggen naar het schoolplein is de ontsluiting en circulatie binnen het gebouw sterk verbeterd. De nieuwe entree geeft toegang tot een ruime hal. Voorheen bevond zich boven deze ruimte een berging. Door deze te verwijderen is een vide ontstaan waardoor de ruimte licht en overzichtelijk is geworden. De diverse lokalen waaronder zorg & welzijn en de mediatheek zijn voorzien van speciaal meubilair.
 
> Speciaal schoolmeubilair (project)
 
qwer