Huisartspraktijk de Kaap 
1
 / 3
  info  

Huisartspraktijk de Kaap
Interieur, Transformatie
2013, Utrecht
Opdrachtgever: Tetman Noordenbos
Status: opgeleverd
Programma: entree, wachtkamer en receptie (48,5 m2 netto)
In samenwerking met Buro HBLZ
Fotografie: Stijn Brakkee
Het voormalige winkelpand in een Utrechtse woonwijk is getransformeerd tot een huisartspraktijk. In samenwerking met Buro HBLZ zijn de entree, receptie en wachtruimte aangepakt. Deze ruimtes zijn vaak het ondergeschoven kindje in medische praktijken terwijl ze wel het 'gezicht' van de praktijk zijn. Bijvoorbeeld de relatie tussen receptie en wachtkamer; enerzijds moet de wachtkamer levendig zijn en is het plezierig als er visueel contact tussen receptionist en patiënt mogelijk is. Anderzijds is het niet gewenst dat wachtende patiënten opvangen wat er in de receptie besproken wordt.
Daarom is de wachtkamer gescheiden van de receptie door een blank-houten kozijn met daarin helder glas, afgewisseld met gekleurde glasvlakken. Deze transparante oplossing maakt dat de praktijk, ondanks de beperkte afmetingen, toch als ruim ervaren wordt. Het ruimtelijke effect wordt versterkt door het herhalen van de kleuren op andere muurvlakken.

qwer