Midi 
1
 / 4
  info  

Midi
Interieur, Specials
2017, Eindhoven
Inzending voor de Condo-prijsvraag: ontwerp voor invulling van het Condo-gebouw – een bijzonder woongebouw met compacte appartementen van 50 m2.
Uitgangspunt voor het ontwerp was om één ruimtebepalend element te maken dat het hele woonprogramma bevat en tegelijkertijd de ruimte definieert. Het sculpturaal vormgegeven volume is strategisch in de ruimte geplaatst en verdeelt de woning in diverse plekken: koken, eten, relaxen, slapen en werken. Het slapen is gesitueerd op het podium met ombouw. Daardoor ontstaat een besloten slaapruimte die toch in ruimtelijke verbinding staat met de rest van de woning. Het podium biedt ook plaats aan de werkplek met uitzicht, de 'cockpit'.
Door de ombouw te voorzien van insnijdingen in 5 verschillende kleuren – een ander kleur voor ieder appartement – wordt het sculpturale effect versterkt en ontstaat er onderscheid tussen de verschillende Condo's. Als basismateriaal is gekozen voor kruislings samengestelde vurenhouten platen. De warme, natuurlijke uitstraling van het vurenhout versterkt de geborgenheid van de Condo. Bovendien maken de fysische eigenschappen het materiaal zeer geschikt, zowel in constructief, akoestisch als brandvertragend opzicht.


qwer