We Love Public Space Festival 
1
 / 1
  info  

We Love Public Space Festival
Specials
2017, Rotterdam
Internationaal Public Space Festival
Van wie is de publieke ruimte? Dat was het centrale onderwerp op het 'We Love Public Space' Festival. Het Festival is een hommage aan de publieke ruimte en eenieder die daar professioneel werkzaam mee is. De 1e editie vond plaats op 19 mei 2017 in het ZOHO kwartier te Rotterdam, een actief stadsmakers gebied in Rotterdam dat de laatste jaren sterk in beweging is.
De publieke ruimte is de spiegel van de samenleving. Het is de ruimte waarin onze dagelijkse culturele uitwisseling plaatsvindt. We ontmoeten, feesten, dromen, spelen, demonstreren en botsen in de publieke ruimte. Maar de manier waarop we deze activiteiten vormgeven, verandert in de loop van de tijd. Daarom moet onze publieke ruimte ook veranderen. De vraag wie eigenaar is van de publieke ruimte is zeer actueel aangezien mensen steeds meer de noodzaak voelen om de publieke ruimte zelf te programmeren, ontwerpen en gebruiken.
Doel van het 'We Love Public Space' Festival is om een open gesprek te voeren over hoe stadmakers omgaan met veranderingen in eigendom, de groeiende invloed van technologie op de publieke ruimte en het ontstaan van een bottom-up mentaliteit. Het breed opgezette Nederland- en Engelstalig programma omvatte bijdragen van onder meer: Siebe Thissen (BKOR), Jacques Vink (RuimteLab), Die Urbanisten (Dortmund), Linnalabor (Estland), Stipo (NL) en vele anderen.

We Love Public Space is een initiatief van de Ontwerpwerkplaats, Studio Bas Sala en Ron Blom Kunst & Media. Voor meer informatie: www.welovepublicspace.com
 
> We Love Public Space (etalage)