Tandzorgpraktijk Mathenesse 
1
 / 5
  info  

Tandzorgpraktijk Mathenesse
Interieur, Transformatie
2010-2017, Rotterdam
Opdrachtgever: Tandzorgpraktijk Mathenesse
Status: opgeleverd
Programma: receptie, wachtkamers, behandelkamers, tandtechniek, kantoren en voorzieningen voor personeel (644 m2 netto)
Tandzorgpraktijk Mathenesse is gehuisvest in een markant gebouw ontworpen door van de Broek & Bakema in de jaren 30 van de vorige eeuw. De praktijk is klein begonnen maar in de loop van de jaren zodanig gegroeid dat uitbreiding noodzakelijk was. Daarom is het buurpand verworven. Vanuit de oorspronkelijke praktijk leidt een trap naar een grote wachtruimte uitgerust met een leestafel, voorzieningen voor koffie & thee en een speciaal meubel voor kinderen.
Tandzorgpraktijk Mathenesse onderscheidt zich van andere praktijken door het kleur- en materiaalgebruik en de aanwezigheid van veel kunstwerken. Dit is vooral zichtbaar in de publieke ruimtes van de praktijk zoals de receptie en de wachtkamers: deze hebben speciale aandacht gekregen aangezien je daar vaak meer tijd doorbrengt dan in de tandartsstoel. Maar ook de behandelkamers hebben extra voorzieningen zoals een spreektafeltje en speciaal vervaardigde kunstwerken aan het plafond. Zo wordt de patiënt enige afleiding tijdens de behandeling geboden.

qwer