Revitalisatie van Vredenburch College 
1
 / 3
  info  

Revitalisatie van Vredenburch College
Interieur, Onderwijs, Transformatie
2016, Rijswijk
Opdrachtgever: Stichting VO Haaglanden
Status: opgeleverd
Programma: entreehal, servicepunt, mediatheek, kantine incl. catering (877 m2 netto).

Het gebouw van het Van Vredenburch College is ontworpen in 1980 door architectenbureau BroekBakema en biedt onderwijs aan VMBO-leerlingen. De ruimtelijke opzet wordt gekenmerkt door een hoog bouwdeel met theorielokalen en een laag gedeelte met diverse werkplaatsen. In de oksel van beide bouwdelen is de entree gesitueerd; weliswaar centraal gelegen in het gebouw maar als ruimte weinig overzichtelijk en donker.
Er is meer licht, transparantie en overzicht in het entreegebied gebracht door gesloten wanden te vervangen door glazen puien. Rondom het entreegebied zijn de publieke ruimtes voor leerlingen geclusterd; het servicepunt, kantine en mediatheek. De relatief gesloten gevel van de kantine is voorzien van grote glazen puien die toegang geven tot het eveneens vernieuwde schoolplein. Zo zijn de belangrijke verblijfsruimtes voor leerlingen - kantine en schoolplein - direct met elkaar verbonden.
 
> Schoolplein van Vredenburch College (project)
 
qwer