Maerlant Lyceum 
1
 / 7
  info  

Maerlant Lyceum
Interieur, Meubel, Onderwijs, Transformatie
2009, Den Haag
Opdrachtgever: Maerlant Lyceum
Status: opgeleverd
Programma: mediatheek, personeelskamer, diverse studie- & werkplekken, teken- & handvaardigheidlokalen, Science lokalen (1100 m2 netto).
Het Maerlant Lyceum is gehuisvest in een markant monumentaal gebouw uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Om te voldoen aan de eisen van deze tijd was een ingrijpende renovatie noodzakelijk, zowel bouwkundig als ruimtelijk.
De mediatheek is gehuisvest in de voormalige gymzaal, een dubbelhoge ruimte met allure door de halfronde ruimte aan de kop; een uitgelezen plek voor een grote leestafel omringd door een custom-made boekenkast. De uitgekiende, compacte computereilanden bieden plaats aan vier werkplekken. Iedere plek is groot genoeg voor twee personen zodat er samengewerkt kan worden aan werkstukken. De centrale balie is verhoogd zodat personeel goed overzicht heeft over de gehele mediatheek.
Voor de practicum-lokalen is speciaal Science-meubilair ontworpen. Practicum meubilair moet clean ogen en zijn, m.a.w. goed schoon te houden zijn. Dat betekent echter niet dat het kleurgebruik beperkt hoeft te blijven tot de kleur wit. De diverse kasten zijn aan de buitenzijde bekleed met witte kunststof maar de binnenkant voorzien van een contrastkleur. De werkbladen zijn uitgevoerd in Corian; een hoogwaardige kunststof die door-en-door gekleurd is.
 
> Speciaal schoolmeubilair (project)
> Practicum meubilair (project)