De Flexplek 
1
 / 2
  info  

De Flexplek
Specials
2016, Rotterdam
Slim OVidee is een jaarlijkse prijsvraag uitgeschreven door de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag gericht op ideeën om het openbaar vervoer in de regio te verbeteren. Met het idee voor de Flexplek hebben we de 2e plaats behaald.
De Flexplek is een gemarkeerde ruimte voor tijdelijke informatieverstrekking of verkoop van producten en/of diensten, gesitueerd in een metrostation. Door de invoering van de OV-chipkaart zijn bemande verkooppunten op de meeste OV-stations overbodig geworden. Daardoor maken de metrostations in Rotterdam – die toch al heel anoniem zijn ingericht – een desolate indruk. Dit komt de reiservaring niet ten goede; meer identiteit en levendigheid is gewenst.
De Flexplek is op een aantrekkelijke manier ingericht en heeft voorzieningen zoals een waterpunt en een aansluiting voor elektra – het 'station-stopcontact'. Het biedt ruimte aan een informatiestand maar kan ook gebruikt worden voor verkoop van producten en/of diensten door (lokale) ondernemers. De voorkeur gaat dan uit naar een aanvulling op het bestaande aanbod van eten en drinken, om niet te concurreren met bestaande verkooppunten. Bijvoorbeeld seizoensgebonden producten; in de winter soep, in het voorjaar haring en in de zomer ijs.
De Flexplek zorgt voor meer identiteit, diversiteit en levendigheid in het metrostation. Daardoor wordt het gevoel van (sociale) veiligheid versterkt.

  Projectplan de Flexplek (PDF) >
 
> 2e prijs voor ons Slim OVidee! (etalage)